Jdi na obsah Jdi na menu

Smržovka - JBC 2:3 /1:2/

25. 4. 2019

Smržovka - Jablonec n.J. 2:3 (1:2)
 

Do utkání vstoupili lépe domácí a prakticky z první šance skóroval domácí kapitán Sucharda. Poté se hra začala vyrovnávat. Hostující Holman obešel dva hráče a střelu na zadní tyč mu vyrazil Buriánek na roh. Ve 13 minutě si Vrána narazil s Holmanem, ten mu poslal míč za obranu a Vrána tváří v tvář Buriankovi s přehledem skóroval. Následně se ve velké šanci ocitl domácí Jelínek, kterému naserviroval míč jako na zlatém podnose Hnídek. Domácí útočník však zvolil malou razanci a míč z prázdné branky stihl vykopnout hostující Šír. Ve 20. Minutě dostal míč Holman, který ho poslal  za obranu na Havlíčka, ten ještě bravurně přihrál před branku Linkovi jenž se nemýlil. Domácí měli spoustu šanci, které však ztroskotali na skvěle chytajícím Vízkovi. Nebezpečnou střelu Hnidka z velkého vápna bravurně vyrazil Vízek na roh. Poté Linek obral Štěpánka a řítil se z boku sám na branku. Střelu mu však vyrazil Buriánek na roh. Do konce poločasu se nic významného nestalo a tak šli do kabin spokojenější hosté.

Do druhého poločasu vstoupili opět lépe domácí, kdy se tlačili za vyrovnáním. Nejprve se zastřeloval Sucharda a další střelu Hnídka chytil Vízek. V 57 minutě centroval domácí hráč do vápna, Vízek míč chytl, srazil se však s domácím Štěpánkem. Vízek míč neudržel a Frydrych doklepaval do prázdné branky. Hosté reklamovali faul, ale branka byla uznána. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou. Domácí si lamali zuby na brankáři Vízkovi hosté zase na stoperovi Vokušovi. V 68 minutě se snažil přehodit vybehnutého Vizka domácí Sucharda. Ke vsi smůle pro domácí trefil přímo Rukavice hostujícího brankáře. V 72 minutě dostal míč 30 metrů od branky Holman, vyslal jedovatou střelu, která se jen lehce otřela o tyč domácí svatyně. V 86 minutě dostali hosté možnost zahrávat trestný kop na hranici velkého vápna. Míč si postavil Holman, jeho střelu mu vyrazil Buriánek pouze k dobihajicimu Šírovi, kterého zezadu srazil Brož a pískála se penalta. Tíhu okamžiku si vzal na sebe hostující kapitán Holman a svým osmnáctým gólem v sezóně rozhodl o výhře hostujícího mužstva.

 

Pro nás to jsou velice důležité a vydřené tři body. Domácích je mi trošku líto, byli fotbalovějším mužstvem a určitě nepatří na dno tabulky. Nás opět hodně podržel v brance Vízek. Dnes jsme vyhráli jen díky týmovému výkonu a bojovnosti. Příští týden to musíme potvrdit v Rokytnici s Přepeřemi a utéct z boje o záchranu. Zhodnotil utkání kapitán Jablonečku David Holman.

Branky: Vrána J., Linek, Holman z pen.
Sestava: Vízek - Mikšíček, Vrána P., Šír, Adámek T. /65. Havrda/ - Vrána J. /79. Špidlen/, Trepera /78. Exner/, Linek, Vrána P., Havlíček /71. Zahradník/ - Holman