Jdi na obsah Jdi na menu

JBC - Bozkov 2:2 /1:0/

25. 4. 2019

Jablonec n. J. - Bozkov 2:2 (1:0)

Za slušného počasí přišla na derby v Jablonečku i početná divácká kulisa. A domácí se do zápasu vrhli s vervou. Už ve 2. minutě zkusil vystřelit Holman u pravého rohu vápna, ale Balatka nemusel zasahovat. Ve 4. minutě roh domácích odvrátila do bezpečí obrana. Domácí zatlačili hosty na jejich půlku, jen občasnými výpady zahrozili i hosté. V 11. minutě dostal Mazánek přihrávku od Červeného a z 35 metrů zkusil vystřelit, ale střela neměla gólové parametry. Za dvě minuty už se podařilo domácím udeřit, když se trefil kapitán Holman. V 19. minutě Balatka včas vyběhl a sebral míč těsně před nohami soupeřova hráče a nedal tak vzniknout šanci. Ve 22. minutě viděl první žlutou kartu zápasu Soudil za faul a následoval přímý kop ze 40 metrů, který nebyl nebezpečný. To přímý kop za čtyři minuty ze 30 metrů skvěle vytáhl na roh Balatka. Ale ani přímý kop hostů na druhé straně neskočil gólem, když Vízek i Mazánkovu střelu měl. Ve 41. minutě Štěpánek dostal krásný míč k pravé lajně od Červeného, ale poté špatně nacentroval a gólman míč měl. Velikou šanci na srovnání skóre měl minutu před koncem poločasu Červený, když z přímého kopu z 30 metrů poslal míč k pravé tyči, ale gólman excelentním skokem míč vyrazil.

Ve 46. minutě měli domácí šanci navýšit, když Pičman po rohovém kopu hlavičkoval těsně vedle tyče. V 54. minutě po autovém vhazování hostí v úrovni brány Havel hlavou prodloužil za sebe, ale Mazánek míč před bránou netrefil. V 61. minutě Mazánek vystřelil ze 30 metrů po zemi, míč prošel těsně vedle levé tyče a Šimkovi, který tam nabíhal chybělo asi půl metru. V 72. minutě dal Jech ukázkovou průnikovou přihrávku mezi obránce Červenému, ten ve vápně udělal kličku vybíhajícímu Vízkovi a zakončil do prázdné brány - 1:1. Za dvě minuty vystřelil i Šimek, ale jen doprostřed brány a tam byl gólman. Za pět minut nato vystřelil i Štěpánek, ale poslal slabší střelu a gólman neměl problém. V 81. minutě udělal vybíhajícímu Balatkovi kličku Holman a z otočky vystřelil vysoko nad bránu. V 83. minutě měl Červený velikou šanci strhnout vedení na svojí stranu, když po faulu na něho u lajny velkého vápna se zahrával přímý kop. K němu se postavil on sám a poslal parádní míč k levé tyči, gólman přes zeď nemohl míč vidět, ale reflexivně skočil k levé tyči a míč vyrazil na roh. Z něho byl závar před bránou, když míč vypadl z ruky Vízkovi a poté byl znovu sražen na další roh. Když už to vypadalo, že skóre se měnit nebude, přišla 87. minuta Holman vystřelil, před bránou míč tečoval Vrána a bylo to 2:1. Hosté marně reklamovali ofsajdové postavení a hrálo se dál. Bozkovští se ale nevzdávali a pokračovali v tlaku. V 90. minutě se dostal Havel s míčem do vápna, v jeho levém rohu u koncové čáry držel míč a nešikovně do něho zajel soupeř a sudí nařídil penaltu, k té se postavil zkušený Šimek a nedal Vízkovi šanci - 2:2. Poté se ještě hrálo tři minuty a hosté měli ještě šanci strhnout vítězství na svojí stranu, když Červený před bránou poslal míč jen vedle levé tyče. Derby tak nemělo vítěze.

„K utkání jsme nastoupili bez šesti hráčů základní sestavy, tudíž jsme měli z utkání strach. První poločas jsme byli lepším mužstvem my, druhý poločas zase převzali iniciativu hosté. I přesto, že jsme přišli o výhru v poslední minutě z penalty, tak bych řekl, že je remíza zasloužená. Je však škoda, že nedokážeme výsledek udržet.  Chceme se vyhnout boji o sestup, ale při pohledu na tabulku to bude ještě velká řehole," dodal k zápasu za Jabloneček David Holman.

„První poločas byli jasně lepší domácí, kdy vstřelili gól a měli i další šance, ale přežili jsme je a ve druhém jsme převzali iniciativu zase my a druhý poločas jsme vyhráli 1:2 . Takže dnes si myslím, že je remíza více než spravedlivá. Dnes na obou stranách předvedli výborné výkony gólmani. Veliká pochvala pro Standu Balatku, který stál v bráně po velké pauze. A pochvala samozřejmě i pro hráče, kteří druhý poločas hráli s velikým nasazením," uvedl za Bozkov Michal Nesvadba.

Branky: 13. Holman, 87. Vrána - 72. Červený, 90. Šimek z penalty. Rozhodčí: Paulus - Hrbáček, Matys, ŽK: 1:2. Diváků: 142. Jablonec: Vízek - Vrána, Havrda, Hrbek, Zahradník (86. Prokůpek), Štěpánek, Neumann (53. Špidlen), Linek (78. Cirok), Mikšíček (78. Tryzna) Pičman, Holman. Bozkov: Balatka -  Liďák, Soudil, Kobrle, Maleček, Židlík (39. Jech), Mazánek, Šimek, Štěpánek, Červený, Havel.